PERSONAL | My vision board

by - 8:30 AM[ENG] A vision board is often seen as the best tool to visualize your goals. For me, it reminds me of the collages I would make when I was younger. I would sit in the middle of the room with all my magazines surrounding me and a piece of paper, scissors and glue in front of me. Just cutting out every picture that somehow
appealed to me. Recently I was inspired by Linda, from blogbylinda, and Coco, from lightbycoco, to make a different, more structured kind of a vision board. One that does not require glue and scissors.
  [NL] Een vision board wordt vaak gezien als de beste manier om je doelen te visualiseren. Persoonlijk doet het me denken aan de collages die ik maakte toen ik nog wat jonger was. Ik zat dan vaak in het midden van de kamer met al mijn tijdschriften om me heen en een groot papier, een schaar en lijm voor me. Laatst kwam ik een andere (gestructureerde) vorm van vision boards tegen bij Linda, van blogbylinda, en Coco, van lightbycoco, die me eigenlijk wel erg aansprak! 

  Coco, who originally came up with this version of a vision board, used Adobe InDesign to create her minimalistic looking vision board. Now, InDesign is quite expansive, however, Adobe has this awesome deal where they let you try out any of their programs for 30 days for free! So if you are like me, and don’t expect that you will use it so often except for this particular vision board, than I would recommend you try that out! If you are concerned about the skills you might need to work with this program, I would advise you not to worry. Coco made an awesome video tutorial showing the exact steps you will have to follow, which made it super easy.

  Coco, die met het idee kwam voor deze versie van een vision board, gebruikte Adobe InDesign om een minimalistisch uitziend vision board te maken. Nu is InDesign nog best duur, gelukkig heeft Adobe een fijne deal waar ze je hun programma’s voor 30 dagen gratis laten uittesten. Dus als je een beetje op mij lijkt, en niet verwacht dat je InDesign niet zult gebruiken behalve voor dit vision board, dan zou ik dat gewoon proberen! En als je je zorgen maakt over de vaardigheden die je nodig zou hebben om met dit programma om te gaan, don’t worry. Coco heeft een hele makkelijke, duidelijke uitleg video opgenomen en als je alle stappen volgt dan kan het haast niet mis gaan.  

  Inspired by the beautiful vision boards of Linda and Coco I decided I wanted to create my own. So I went online and, since I already kind of knew what all my goals were, I just went ahead and typed in random words that were linked to that goal on websites such as Pinterest, Tumblr and Weheartit. Then when I had collected all my pictures I was ready to start with the fun part, aka organizing the pictures on my Adobe InDesign canvas. It was honestly not difficult at all, and it went pretty quickly. I choose for 20 cubes and eventually ended up making one long cube out of two to add a nice quote.

  Geïnspireerd door de mooie vision boards van Linda en Coco besloot ik dat ik mijneigen vision ging maken. Dus ik ging online en, aangezien ik al wist welke goals ik op mijn vision board wilde, typte ik wat random woorden in die te maken hadden met die goals op websites zoals Pinterest, Tumblr and Weheartit. Toen ik alle foto’s had verzameld kon het leuke werk beginnen, aka alle foto’s op mijn Adobe InDesign canvas organiseren. Wat trouwens totaal niet lastig was, het ging eigenlijk nog best snel ook. Ik koos voor 20 vakjes en uiteindelijk voegde ik er twee samen om een mooie quote in te voegen.

  When my vision board was finished I had to think about where I would put it. Something about just printing it and putting it in a frame didn’t felt right, I mean, it would probably be invisible on my desk behind all the other framed pictures and quotes. And that would beat the purpose of the goal, since the goal of a vision board is to make your goals visible. So guess what I did? I turned it into a poster!Toen mijn vision board klaar was moest ik even nadenken waar ik hem zou zetten. Om hem nu gewoon in een fotolijstje te stoppen voelde niet goed, ik bedoel, dan zou hij verdwijnen tussen al de andere fotolijstjes op mijn bureau. En dat is nu net wat we niet willen, want het doel van een vision board is toch juist om je doelen zichtbaar te maken! Dus, raad eens wat ik heb gedaan? Ik heb er een poster van gemaakt!


  The great thing about InDesign is that you can save your work in any format you’d like, which reassures you that the quality of the pictures is good enough to print it in poster format. So I went to Webprint, selected the size I wanted (I choose for 50x67cm), uploaded the picture and the next day it arrived at my door. Don’t you love it when things are just so hassle free?

  The quality is awesome and I love the way it looks in my room, I just still have to cut the little white bar next to the poster that says ‘webprint’, but you know, those are just the details. And bonus advantage is that I just realized that the squared design really matches my IKEA Expedit (or KALLAX) closet. This must be faith.

  Het fijne van InDesign is dat je je werk in ieder formaat kunt bewaren, wat je ervan verzekert dat de kwaliteit van de foto’s goed genoeg is om ze in poster formaat te printen. Dus ik ging naar Webprint, selecteerde de maat die ik wilde (ik koos voor50x67cm), uploade de foto en de volgende dag werd hij al bezorgt. Heerlijk hassle free!


  De kwaliteit is super en hij staat geweldig in mijn kamer. Ik moet nog steeds wel de kleine witte ruimte (waar ‘webprint’ opstaat) naast de poster afknippen, maar dat zijn natuurlijk details. Een bonus voordeel is dat ik me zojuist realiseerde dat het kubus design mijn IKEA Expedit (of KALLAX) kast matched. Dit is vast het lot.  

  Anyways, after all this chatting about the process of creating my vision board, you might wonder what’s actually on it. Well, here you go. Meet my 19 goals:Maar goed, na al dit geklets over hoe ik mijn vision board heb gemaakt vraag je je misschien af wat er dan daadwerkelijk op staat. Dus bij deze, mijn 19 doelen:  from left to right

  1. Barcelona - resembles my goal to learn to speak Spanish fluently.

  2. A clean, neat and personalized desk - resembles my goal to create an

  inspiring, motivating and minimalistic work space.

  3. 'Become a morning person’ - my goal isn’t necessarily to become a morning

  person, but waking up (at least) before nine shouldn’t be that tough, right?

  4. A very good looking pasta meal - resembles my goal to try out more recipes,

  get more creative with food and to try more different foods in general.

  5. A beautiful braid - resembles my goal to (learn how to) do more stuff with my

  hair and wear more jewelry.

  6. ‘Let’s make stuff’ - resembles my goal to actually try to make some of the DIY’s

  I’ve been wanting to try for ages.

  7. A polaroid picture - resembles my goal to take more pictures and experiment

  more with photography.

  8. Two laughing girls - resembles my goal to see my friends more often.

  9. ‘Get my license’ - speaks for itself.

  10. A map and ‘Don’t call it a dream, call it a plan’ - resembles my goal to travel

  more and to turn my (travel) dreams into reality.

  11/12. ‘Balance is key.’ - A motivational quote I live by.

  13. ‘Study while others are sleeping. Work while others are loafing. Prepare 

  while others are playing. Dream while others are wishing.’ - a quote.

  14. A mason jar filled with fruits and water - resembles my goal to drink more

  water and become more healthy.

  15. ‘Can you remember who you were, before the world told you who to be?’ -

  a quote that I try to remind myself of while blogging.

  16. A desk with study essentials - resembles my goal to obtain my propaedeutic

  in the first year.

  17. ‘Make more adventures’ - resembles my goal to have more spontaneous

  adventures.

  18. A fit girl with a hoola hoop - resembles my goal to get fit and hoola hoop more

  often.

  19. A notebook with doodles - resembles my goal to write random thoughts down

  more often and keep a journal.

  20. A clean, minimalistic, organized closet - resembles my goal to organize and

  minimize my closet.  So, what do you think of my goals, my vision board and he, while were on the subject did you (mom) notice how clean my desk looks? ;) If you also want to make a vision board I would highly recommend you to read Coco’s blogpost on vision boards and if you are happy with the way yours turned out, why not turn it into a poster and hang it somewhere you’ll see it a lot. This way you’ll be faced with your goals, dreams and aspirations every day. If that isn’t motivating, I don’t know what else is.


  Dus, wat vind jij van mijn doelen, mijn vision board en, nu we toch bezig zijn, is mijnopgeruimde bureau je misschien opgevallen? (Mam?) ;) Als je ook een vision board wil maken dan zou ik je zeker aanraden om Coco’s blogpost over vision boards eens te lezen en als je blij bent met hoe jou vision board eruit ziet, waarom zou je hem dan niet in een poster veranderen. Hang hem op een plaats waar je hem vaak zal zien en wordt dagelijks geconfronteerd (& gemotiveerd) met jou doelen, dromen en verlangens. Als dat niet motiverend werkt, dan weet ik het ook niet meer!


   -  What goals would you put on your vision board?  -  Much love,  
  Sanne 

  Let's stay in touch!
      

  You May Also Like

  2 interesting thoughts

  1. Oh, dat ziet er zo mooi uit! Sowieso ziet dit stukje van je kamer eruit als een fijne werkplek en de poster past er heel mooi bij. Ik vind het ergens juist wel leuk om zelf te knippen en plakken (ook al kan ik het niet) maar dit is wel mooi strak en zo. En mooie doelen staan erop. Ik hoop dat dit vision board je gaat helpen met het behalen van je doelen. :)

   ReplyDelete
  2. Wat een super leuk idee! Het resultaat is heel tof!

   ReplyDelete