Recipe | Quinoa, feta and eggplant

8:30 AM


I have been eating more quinoa lately, not only because it's very healthy, but also because it is very versatile, quick and easy to prepare. Even better, the quinoa that I used for this recipe was ready within 3 minutes. (click here). When I was staying with a friend who loves quinoa just as much as I do, it was no surprise that we made a quinoa meal for dinner. She had been a fan of this recipe for a while, so we decided to go ahead and make it!

Ik eet de laatste tijd steeds meer quinoa, niet alleen omdat het erg gezond is, maar ook omdat het heel veelzijdig en snel te bereiden is. Sterker nog, de quinoa die ik voor dit recept gebruikt heb is binnen 3 minuutjes klaar (klik hier). Toen ik bij een vriendin logeerde die net zo gek is op quinoa als ik was het dan ook geen verrassing dat er een quinoa maaltijd op het menu stond. Zij was al een tijdje fan van dit recept en daar gingen we dan ook mee aan de slag.

What do we need? 

Recipe quinoa


Nederlands: Wat heb je nodig: +/- 10 cherry tomaatjes, 1 á 2 teentjes knoflook, 1 aubergine, 2 senseo kopjes quinoa, ½ rode ui, een pakje feta kaas,* olijfolie en zout/peper/kruiden naar keus.
* Voor de vegetariërs onder ons: de feta kaas van euroshopper is vegetarisch gestremd.

Despite the fact that she usually replaces the feta cheese with goat cheese (which melts better and forms a kind of sauce) she wanted to try the version with feta cheese for me. Spoiler alert: it was delicious, I'd definitely recommend it!)

Nederlands: Ondanks dat zij meestal de feta kaas vervangt door geitenkaas (wat beter smelt en daardoor een soort sausje vormt) wilde ze voor mij wel de variant met feta kaas proberen. Spoiler alert: het was erg lekker, zeker een aanrader dus!

Oké, let's get started! 

Step 1. 

Preheat the oven to 220 degrees and cut the tomatoes, eggplant, onion, feta and garlic into smaller pieces. Place the tomato pieces on a baking sheet, sprinkle them with garlic, salt, pepper and a dash of olive oil and leave them in the oven to bake for 25 minutes.

Nederlands: Warm de oven voor op 220 graden en snijd de tomaten, aubergine, ui, feta en knoflook in kleinere stukjes. Leg de tomaten op de bakplaat, bestrooi ze met de knoflook, peper, zout en een scheutje olijf olie en laat ze dan voor zo'n 25 minuutjes in de oven bakken.


Step 2. 

While the tomatoes are in the oven we're grilling the eggplant. This can be done in many ways, for example, a sandwich iron works fine!

Nederlands: Terwijl de tomaatjes in de oven zitten gaan we de aubergine grillen. Dit kun je op allerlei manieren doen, een tosti ijzer werkt bijvoorbeeld prima!

Step 3. 

Since my quinoa is ready in only three minutes, I saved this step so that everything will be ready at the same time. Quinoa is easy to prepare, but each type requires a different cooking time, so check the packaging to know how long you have to cook your quinoa.

Nederlands: Aangezien mijn quinoa al in drie minuutjes klaar is heb ik deze stap tot het laatst bewaard zodat alles tegelijkertijd klaar is en we direct kunnen eten! Quinoa is heel gemakkelijk te bereiden, maar iedere soort vereist een tijd, kijk dus op de verpakking hoelang je jou quinoa moet koken.  


Step 4. 

The most fun part: presenting our dish on the plates.

Nederlands: Dan de leukste stap: alles mooi op de borden leggen.




If you try this recipe, I would love to hear your opinion on it! I loved eating (and making) this recipe, so I think that I will have to try out some new quinoa recipes soon! If you know any nice recipes for me to try out definitely let me know in the commends below! :)

Nederlands: Mochten je dit recept ook proberen dan ben ik erg benieuwd wat je er van vindt! Ik heb zelf ontzettend genoten van dit recept en ik denk dat ik binnenkort maar weer eens de keuken in duik om iets lekkers met quinoa te maken. Als je zelf wat meer recepten (met quinoa) willen proberen dan zou ik zeker de blog van Ianna aanraden en als jij nog een lekker recept weet wat ik echt moet proberen dan is dat ook zeker welkom! :)

What is your favorite quinoa recipe? 

You Might Also Like

4 interesting thoughts

  1. Ziet er heeerlijk uit! Feta en tomaat is sowieso al een lekkere combinatie!

    ReplyDelete
  2. Hmm lijkt me heerlijk! Ik ben eigenlijk dol op alles wat er in zit :)

    ReplyDelete

I'm part of the blogsociety!

BlogSociety

Facebook