Event | food, fashion, lifestyle and many trolles!

by - 8:30 AM

Zoals je in de persoonlijke update van van de week al hebt kunnen lezen ben ik in de vakantie samen met een vriendin naar de huishoudbeurs gegaan. Voor ons was het de eerste keer en we hadden dan ook geen idee wat we konden verwachten, maar toen we in de trein richting Amsterdam RAI stapte werd het ons al snel duidelijk: heel veel drukte en heel veel vrouwen. De mannen die ik heb gezien die echt voor de huishoudbeurs kwamen zijn op twee handen te tellen. Eenmaal aangekomen bij de RAI kregen we direct allerlei testers en folders in onze handen geduwd. Dat belooft wat.


Wat een leuke actie van de Zeeman! Heerlijk hoe ze zo de spot drijven met dure merken die dit soort 'reclame items' in het vaste assortiment hebben, geniaal! 

Toen we binnen waren realiseerde we ons pas hoe groot de RAI is. In iedere zaal was weer wat anders te doen, zo had je een zaal met eten, een zaal met mode en natuurlijk de bff (beauty, fashion, friends) zaal. Wij liepen eerst door Festival Fantastique waar we meerdere keren op de foto zijn gezet, een petitie van Greenpeace hebben getekend en een catwalk cursus hebben gezien.Niet alleen meiden waagden zich op het podium. 

Ondertussen waren we al aardig hongerig geworden en na wat gezoek (tip, wees niet eigenwijs, vraag het bij de infobalie!) vonden we de zaal met het eten & drinken. Deze zaal bewees maar weer eens dat de huishoudbeurs weldegelijk ook leuk kan zijn voor mannen en stiekem vond ik dit ook de leukste zaal. Overal kon je lekkere hapjes en snacks proeven, van gedroogd fruit tot Milka koekjes en van kokos water tot vegetarische sate. (wat best wel prettig is zo tijdens lunch tijd)
Ook aan de mannen werd gedacht.

Daarna realiseerde we ons dat we aan de andere kant van de RAI moesten zijn voor het BFF event.


Het BFF event? Jup! We kennen waarschijnlijk allemaal de Huishoudsbeurs al wel, het jaarlijkse event vol gezellige activiteiten, leuke kraampjes en lekkere hapjes. Dit jaar heeft de Huishoudsbeurs er een zusje bij gekregen: het BFF-event dat deze zaterdag voor het eerst werd gehouden in de Amsterdam RAI. Wat dit event zo speciaal maakt is dat het voor jonge meiden (met een leeftijd van 13-25 jaar) gehouden wordt. Van wat ik gehoord had zou het een event zijn waar alles draait om beauty, fashion en friends. Je zou o.a. verschillende DIY workshops volgen, stylingadvies ontvangen van de Fashion Police, mee kunnen doen aan een 'Fashion Swap' (kleding ruilen), luisteren naar verschillende optredens, een gezichtreiniger maken bij Lush en lekker shoppen! Klinkt goed toch?  


Helaas was het toen we aankwamen inmiddels zo rond half vier en konden we niet meer meedoen aan bijv. de workshop om een gezichtsreiniger te maken van Lush. Wel hebben we nog onze make-up laten doen en nagels laten lakken, wat ik overigens zou afraden. De BFF zaal was wel ontzettend gaaf ingericht, de hele vloer was roze en van het ene kraampje liep je in het andere. Erg leuk!
Mijn mening over de huishoudbeurs? Zeker de moeite waard om eens te bekijken met je moeder, oma of een gezellige vriendin. Laat je vooral niet afschrikken door afstand, de drukte of door de oh-zo-vervelende trolleys, de RAI is prima te bereiken en de drukte valt eenmaal in de RAI in de meeste zalen wel mee.

Ben jij wel eens naar de huishoudbeurs geweest?

You May Also Like

3 interesting thoughts

 1. Wat een leuk artikel en leuke foto's allemaal! ♥ Ik vond die huishoudbeurs toch minder, ik ben denk ik drie keer over een trolley gestruikeld, haha. Je was er ook op zondag toch? Toen was ik er ook, jammer dat ik je niet meer heb gezien.
  XX

  ReplyDelete
 2. Ziet er zo gezellig uit! Wel jammer dat ik er niet geweest ben :(

  ReplyDelete
 3. ik ben er ook nog nooit geweest en heb er een wisselende gedachte over maar ik lees eigenlijk elk jaar alleen maar positieve dingen dus misschien moet ik toch eens gaan

  ReplyDelete