Personal | Let's talk about motivation letters

by - 7:00 AM

Best Resumes


There are some projects that take so long, that it is such a relief when you are finally done! This happend to me yesterday, when I finally send my motivation letter to the university. If you have been following me on twitter then you might already know that I have been working on my motivation letter since November trying to make the 'perfect motivation letter.' The reason it took me so long? I really wanted to make something different than all the others. I wanted to stand out between the 'normal' motivation letters. And me being a perfectionist, it took me a while before I had realized all my ideas. After having searched through pinterest for the perfect layout and for the best tips on how to write the best motivation letter I came up with an idea: I would turn my 'boring' motivation letter into a magazine! Secscoured pinterest for the perfect layout and have read about how you can write exactly the best motivation letter all the articles I had an idea : I have my ' boring' motivation letter turned into a magazine. Making this magazine has given me a lot more work, but in the end I am very happy that I chose to do something creative. Through this magazine I have been albe to show more of myself, because it is something that totally suits me. Soon I will probably post an article online with some pretty CVs and letters that I have encountered in my search and I will give you some tips that have helped me a lot. If you became curious to what my motivation letter looks like you can view it in the box below.


Soms dan werk je zo lang naar iets toe en als het dan eindelijk zo ver is, dan valt er toch wel een hele grote last van je schouders. Dit had ik gisteren, toen eindelijk mijn motivatiebrief voor de universiteit af was. Als jullie me op twitter volgen dan weet je misschien al dat ik al vanaf november bezig ben om de 'perfecte motivatiebrief' in elkaar te flansen. De reden dat het zo lang heeft geduurd? Ik wilde zó graag iets anders hebben dan alle andere andere motivatiebrieven. Ik wilde er tussen uit springen! En mij kennende, heerlijk perfectionistisch, duurde het even voordat al mijn ideeën gerealiseerd waren. Na pinterest te hebben afgestruind voor dé perfecte layout en alle artikelen te hebben gelezen over hoe je nu precies de beste motivatiebrief kunt schrijven kreeg ik een idee: ik heb mijn 'saaie' motivatiebrief omgetoverd tot een magazine. Het heeft me een hoop werk opgeleverd, maar uiteindelijk ben ik ontzettend blij dat ik er voor gekozen heb om niet alleen voor die standaard motivatiebrief te gaan. Door dit tijdschrift heb ik veel meer van mezelf kunnen laten zien, omdat het iets is wat 100% bij me past. Binnenkort zal ik waarschijnlijk een artikel online plaatsen met wat mooie CV's en brieven die ik ben tegengekomen in mijn zoektocht en zal ik jullie wat tips geven die mij enorm hebben geholpen voor als je zelf een motivatiebrief moet schrijven. Mochten jullie nu benieuwd zijn geworden hoe mijn motivatie brief er uiteindelijk uitziet dan kun je hem hieronder bekijken! 


You May Also Like

8 interesting thoughts

 1. Wauw Sanne! Wat leuk gedaan! Echt prachtig hoe je dat boek hebt gemaakt en heel erg leuk om te lezen! Succes, maar ik zou niet weten waarom ze je niet zouden aannemen! You can do it!

  ReplyDelete
 2. Wauw super tof gedaan zeg! Je kan trots op jezelf zijn! Het is een geweldig magazine geworden! xx

  ReplyDelete
 3. Wauw wat is tie gaaf geworden zeg! Je hebt echt prachtige designing skills; grappig, je bent geboren waar ik al mijn hele leven woon! Lang leve Capelle, hihi :-D

  ReplyDelete
 4. Wauw heel erg gaaf gedaan zeg, heel leuk en inspirerend :D

  liefs,
  Femke van unendful.nl

  ReplyDelete