Shopping | Kortingscodes, lijstjes en nog 8 manieren om slimmer te winkelen

by - 7:30 AMMet de zomervakantie achter de rug hebben we waarschijnlijk allemaal een minder volle portemonnee dan normaal. Ik zal vast niet de enige zijn die van alle vrije tijd flink gebruik heeft gemaakt om heerlijk te gaan shoppen en dan is er ook nog eens die zo verleidelijke uitverkoop die het nog moeilijker maakt om je geld in je portemonnee te houden. En dan is het nu al weer tijd om een nieuwe herfst/winter garderobe aan te schaffen. Een slimme shopping strategie kan daarom wel van pas komen. Daarom houd ik me aan acht gouden tips om slimmer te shoppen en vandaag ga ik die met jullie delen! 


1. Maak een verlanglijstje. 

Wat mist er nog in jou huis/kledingkast? Wil je nog graag een goede spijkerbroek of een mooie little black dress, schrijf die op als een reminder voor jezelf om daar extra aan te denken tijdens het shoppen. Natuurlijk mag je jezelf af en toe verwennen met een impuls aankoop, maar probeer daarbij wel altijd je huis/kledingkast etc. in gedachte te houden. 

2. Weet je doel.  

Voordat je gaat winkelen is het belangrijk om aan jezelf te vragen waarvoor je nu eigenlijk gaat winkelen. Ga je voor de wekelijkse boodschappen kijk dan voordat je weggaat alvast in de koelkast en bedenk jezelf per dag wat je ongeveer wilt eten en haal alleen dat in huis. Ga je voor een leuk galajurkje, loop dan hard voorbij de kruidvat, de six en de lush, want daar ga je jou jurk echt niet vinden. Mocht je nu willen fun-shoppen of sale-shoppen,  probeer er toch een doel aan te geven, bijvoorbeeld: ik wil een leuk sale item voor minder dan €20 wat bij mijn nieuwe schoenen past. Zo kijk je toch gerichter en heb je minder kans dat je met miskopen thuis komt.  

3. Maak altijd een lijstje.

Zeker als je meer spullen wilt kopen dan is het handig om een boodschappenlijstje te maken. Zo wordt je er in de winkel herinnerd aan wat je vooral wel en niet moet kopen. 

4. Geef jezelf een maximum

Als je nu weet waarvoor je gaat kijken is het belangrijk om voor jezelf een grens te stellen. Belangrijk is dat je jou ideale prijs en je maximum prijs weet. Nu kun je afhankelijk van de omstandigheden (kun je iets vinden, hoe is de kwaliteit, is het naar smaak?) kijken of je het bedrag er voor over hebt. Bij het vaststellen van je grens kun je ook alvast kijken waar er uitverkoop is en waar je met kortingscodes kunt winkelen. 

5. Stel jezelf de 4 vragen: 

Oke, nu zijn we aan het winkelen en je wilt bijna afrekenen. Wacht nog even om jezelf de volgende drie vragen te stellen: 
1. Heb je het echt wel nodig?
2. Heb je niet al een kledingstuk dat er op lijkt?  
3. Bij welke kledingitems die je momenteel in je kast hebt hangen kun je het kledingstuk combineren? (Ga je het kledingstuk echt dragen?) 
4.Staat het kledingstuk je goed? (Is het jou stijl/maat/kleur etc.) 

6. Ga online shoppen! 

Bij mezelf merk ik dat ik slimmere aankopen doe online dan in de reguliere winkels. Waarschijnlijk doordat ik snel nog even in mijn kast kan kijken en verschillende winkels online kan vergelijken. Vaak kun je zelfs beter doelgericht zoeken doordat je bij de meeste webshops al op maat, kleur, soort, merk, etc. kunt sorteren. 

7. Koop met korting! 

Eerder benoemde ik het al, ik kijk namelijk altijd voordat ik ga shoppen of er kortingscodes beschikbaar zijn. Zeker bij online shoppen is dit echt de grootste aanrader! Wat is niet erger dan iets te kopen om er later achter te komen dat je het goedkoper had kunnen krijgen? Voor bijna iedere (grote) webshop is er wel een kortingscode te vinden, maar om je het zoeken te besparen deel ik graag mijn favoriete website voor kortingscodes: bestekortingscode.nl. Op bestekortingscode vind je een groot scala aan kortingscodes van de leukste webshops, zoals bijvoorbeeld H&M, C&A en bonprix. Zelf kijk ik voordat ik ga afrekenen vaak eerst nog even op bestekortingscode.nl, super handig! Ook leuk om te bekijken is het overzicht met de 10 meest populaire kortingscodes, zodat je zeker weet dat je met de beste korting winkelt.


8. Bij twijfel niet doen! 


Als laatste, de grootste shop-chliche die er bestaat maar o zo waar: bij twijfel, niet doen! 

Hoe zorgen jullie ervoor dat er aan het eind van de maand nog wat geld overblijft? 

You May Also Like

9 interesting thoughts

 1. Je laatste tip vind ik de beste! Vroeger heb ik veel miskopen gedaan, maar tegenwoordig neem ik mezelf voor om NIET te kopen tenzij ik honderd procent zeker ben.

  ReplyDelete
 2. Dit is mijn tip: Als je iets leuks ziet hangen voor bijvoorbeeld 60 euro stel je voor jezelf vast dat je dat ding alleen kopt als ie 35 tot 40 euro is. Dat helpt echt heel erg. En als ie dan uitverkocht is dan heb je pech. Zo leer je wel streng voor je zelf te zijn haha!

  Liefs,
  Nadia

  ReplyDelete
 3. Handige tips!

  Fijn weekend,
  Fashialies

  ReplyDelete
 4. Super handig!! Hier heb ik echt wat aan. x

  ReplyDelete
 5. Dat maximum, dat is het moeilijkste voor mij! Als ik dan weer iets leuks zie op een blog dan moet ik het ook hebben..

  ReplyDelete
 6. Erg handige tips!

  Liefs,
  Jamie

  ReplyDelete
 7. Ik ben op dit moment aan het sparen, het enige waar ik geld aan uitgeef is een giftswap waar ik mee bezig ben en dingen die ik echt nodig heb bijvoorbeeld dat ik nu eigenlijk een nieuwe mascara aan moet schaffen.

  ReplyDelete
 8. Handige tips!! :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  ReplyDelete