Review Sigma Flat Kabuki brush

by - 4:00 PM

Toen ik van sigma een mailtje kreeg of ik een brush van hun wilde uittesten was ik direct enthousiast! Sigma was ik al bij verschillende beauty bloggers tegen gekomen die me erg nieuwsgierig hadden gemaakt. Bovendien verkoopt sigma veel synthetische kwasten (dus diervriendelijk) wat mij erg aanspreekt. De Sigma Flat Kabuki kwast is bedoelt om vloeibare of crème producten op het gezicht aan te brengen en of hij zijn werk goed doet, dat teste ik voor jullie uit. 

When I received an email from Sigma asking me whether I was willing to test their brushes I was extremely enthausiastic! I had already seen Sigma items on many different beauty blogs which made me very curious/ Above that Sigma also sells many synthetic brushes (animal friendly) which appeals to me. The Sigma Flat Kabuki brush is meant to apply liquid or cream products on the face and I tried it out!  


Een kwast van Sigma is in ieder geval een geweldig cadeautje, zowel voor een vriendin als voor jezelf, het wordt namelijk verpakt als luxe chocolade! Een mooie verpakking met het logo van Sigma en een roze strik er om heen, helemaal leuk! 

A Sigma brush is certainly a great gift for both your friends as yourself, because it had such a pretty package. The packaging with the pink logo of Sigma with a pretty pink bow around it, so lovely! 


Wat je misschien al opvalt aan de kabuki kwast is dat hij een volle bos met haar heeft, bovendien staan de haartjes ook erg dicht op elkaar zodat je een vrij glad oppervlakte krijgt. Doordat de kabuki kwast zoveel haartjes heeft brengt hij het product heel dekkend aan, waardoor hij perfect is voor concealer of een wat dekkendere laag foundation. 

What you also might notice about the kabuki brush is it's big hair. Kabuki brushes are known for the big amount of hair, above that the hairs are also very close together which gives you a fairly smooth surface. Because the kabuki brush has many hairsit gives a very opaque coverage, making it perfect for concealer or foundation.


De haartjes zijn heerlijk zacht, maar ook weer niet te zacht om geen product vast te kunnen houden waardoor het een prima gezichtskwast is. Zelf vind ik momenteel de kwast te dekkend om mijn hele gezicht ermee te doen, maar om de concealer voor onder mijn ogen naar mijn neus en wangen uit te blenden is hij wel erg fijn. 

The hairs are amazingly soft but not too soft which makes it a great face brush. Personally I think the brush is a bit to covering for my face, but it's great for blending the concealer underneath my eyes.

Ondanks het een kwast is die ik misschien niet dagelijks zal gebruiken is het wel een goede aanvulling aan mijn stash. Doordat de haren heerlijk zacht zijn en niet uitvallen is de kwast zeker een aanrader mocht je nog een goede kabuki kwast zoeken. Zelf ben ik er in ieder geval erg tevreden over! 


Despite I might not use this brush daily, it is  a good addition to my stash. Because of the soft hair and the lack of fall out I would definitely recommend this brush if you are looking for a good kabuki brush. I myself am definitely very happy with this one. 

What are your experiences with Sigma?

You May Also Like

9 interesting thoughts

 1. Ik ken Sigma nog niet, misschien maar eens gaan uitproberen.
  Liefs

  www.blamethefireworks.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Wat een prachtige kwast (: ik wil ook nog graag een kwast van Sigma :D

  ReplyDelete
 3. Wauw, ik kende dat merk nog niet. Een goede tip dus!

  Liefs Jessica
  www.fashion-fantasia.blogspot.nl

  ReplyDelete
 4. Ohh die wil ik erg graag x

  ReplyDelete
 5. Ik kende het merk nog niet, maar het klinkt meer dan prima!

  ReplyDelete
 6. Ah, hij ziet er fijn uit! Ik kende het merk trouwens nog helemaal niet ;)

  ReplyDelete
 7. Goede review! :)

  ReplyDelete
 8. Heb hem vorig jaar gekocht en heb er nog steeds geen spijt van, hele fijne kwast vind ik.

  ReplyDelete