Personal | First driving lesson

by - 3:00 PM

Huh een auto op dutch-beauty? Jup, zoals de titel stiekem al een beetje verklapt had ik vandaag mijn eerste rijles. Acht uur stapte ik klaar wakker, stiekem wel een beetje zenuwachtig, uit m'n bedje en om negen uur stond mijn rijles instructeur dan voor m'n neus. Voordat ik de auto instapte was ik natuurlijk het enige wat je mee moest nemen vergeten: m'n id, die ik niet kon vinden waardoor ik met een kopie in de auto stapte. Maar toen we dat eenmaal hadden gehad kon het rijden beginnen. De rijles instructeur bracht me naar een stukje waar we goed konden oefenen, op wat beginners foutjes na, remmen, waarom remmen we niet, oh help dat is de koppeling, ging het rijden eigenlijk best goed. Donderdag ga ik weer en dan na de toetsweek ga ik meerdere keren per week en dan is het doel om rond Augustus mijn rijbewijs te halen. Een beetje optimistisch, misschien. Maar ik heb er nu al zin in! 


Huh a car on dutch-beauty? Yes, as the title has probably already revealed I had my first driving lesson today! A eight o'clock I was, secretly a bit nervous, getting out of my bed and by nine o'clock the instructor came by and my lesson could officially start! (that's what I thought) Before I went in the car I had obviously forgotten the one thing you had to bring with you to the car, my ID. Worst of al: I could not even find it, so when I got back in the car I brought a copy with me. Than finally the driving lesson could really start. The instructor took me to a place where we could practice a bit and after some beginner mistakes (brakes, well why doesn't the car stop, oh wait, that weren't the brakes) it was actually pretty good drive. Thursday I will have my second lesson and after the test week I will go several times a week, because the goal is to get my drivers license around August. That might sound a bit optimistic, but I'm totally up for it!

How was your first driving lesson? Or when would you like to start your driving lessons? 

You May Also Like

13 interesting thoughts

 1. Succes met lessen! Er gaat een wereld voor je open als je je rijbewijs haalt :)

  ReplyDelete
 2. Succes! het is best leuk hoor! :)

  ReplyDelete
 3. I'm going to have my first one too!! But I nominated you for the Liebster Award so check out the post on my blog so can answer the questions and what not!!

  cutiepiepenguin.blogspot.com.au
  LoveElliexx

  ReplyDelete
 4. Ik vond mijn eerste rijles echt verschrikkelijk, ik kon niet eens normaal sturen haha, maar ik heb nu een aantal maanden mijn rijbewijs en het is echt héérlijk :)

  ReplyDelete
 5. Wat gaaaaf! Veel succes nog! :) xo

  ReplyDelete
 6. Succes! Ik moet ook maar eens beginnen, haha

  ReplyDelete
 7. Leuk dat je ermee bent begonnen, veel succes! Heerlijk als je 'm eenmaal hebt.

  PS. Heb je mijn give away al gezien?

  ReplyDelete
 8. Heel veel succes met lessen! Ik heb er nu 22 uur opzitten en blijf het nog steeds erg leuk vinden. Ik had een pakket van 30 lessen genomen maar waarschijnlijk zal ik er nog wat bij moeten nemen omdat ik zegmaar geen talentje ben hahah. Maar hopelijk kan ik mijn rijbewijs wel in augustus halen

  ReplyDelete
 9. Wat leuk! Mijn zus is ook sinds een maandje begonnen en bij haar gaat het al best goed. Het lijkt me heel erg fijn als je het eenmaal hebt, geeft veel vrijheid!

  ReplyDelete
 10. Wat spannend zeg!

  Ik weet mijn eerste rijles ook nog goed :p  www.style-chameleon.com

  COOLCAT €75 VOUCHER GIVEAWAY!!!

  ReplyDelete
 11. GAAAF HE?!
  Ik weet nog precies mijn eerste rijles, wat vond ik dst spannend! Wauw!
  En dat veel tegelijk doen went vanzelf en straks die kick die je krijgt bij de snelweg opgaan is het allerleukst!

  ReplyDelete
 12. Iedereen om mij heen was al met rijlessen begonnen, maar ik ben er nog steeds niet aan toe haha. Ooit komt het wel.

  ReplyDelete
 13. Spannend! Ik ben er nog steeds niet aan begonnen :( wordt wel eens tijd nu!

  ReplyDelete