Let's be happy

by - 1:16 AM
Is gelukkig zijn een keuze? Als je het aan mij zou vragen dan zou ik volmondig ja antwoorden. Omdat ik het aan mijzelf merk. Er zijn zoveel dingen die mij blij maken, in de tuin liggen met mooi weer, blog artikelen typen achter m'n laptop, nieuwe mensen ontmoeten, dansen, noem het maar op! Dit soort dingen maken mij gelukkig. En ik ben vrij om deze dingen te doen. Niemand houd mij tegen, ik kan ervoor kiezen nu op te staan, het volume omhoog te doen en lekker te gaan dansen. Oke, in dit geval houd mijn moeder me waarschijnlijk tegen, gezien het al na twaalven is, maar laten we daar niet van uitgaan. Ik kan doen waar ik blij van wordt en daar wordt ik gelukkig van.

Is happiness a choice? If you were to ask me, I would say yes. Because I have the feeling that I can actually make myself happy. There are so many things that make me happy, like laying in the garden, write blog articles for you guys, meeting new people, dancing, you name it! Things like this make me happy. And I am free to do these things. Nobody can stop me, I can choose to get up, put some music up loud and start dancing, right now. Alright, in this case, my mom will probably stop me from dancing with the music loud, since it's after midnight, but you get the point I'm trying to make. I can do what makes me happy and that makes me happy. 

Ik ben er helemaal van overtuigt dat we ons geluk aan ons zelf te danken hebben. Natuurlijk kan het wel beïnvloed worden door negatieve gebeurtenissen, niet aangenomen worden, een relatie verbreken of zelfs iemand verliezen zijn dingen die je niet zelf in de hand hebt. Toch heb je wel zelf in de hand hoe je er mee omgaat. En zeg nu zelf, als er een van de 100 dingen mis gaat, waarom zou je dan de hele tijd negatief zijn als die andere 99 dingen wel goed gaan?! No need to worry. Daarom heb ik nog wat mooie quotes voor jullie opgezocht om de positieve sfeer er in te houden. Want het leven is veel te kort om pessimistisch te denken!

 I am totally convinced that we owe our happiness to ourselves. Of course it can be influenced by things we can not controle, like a breakup, someone close to you dying, really anything. But the way you deal with it, that's in your own two hands. And let's be honest, if one of the 100 things going wrong, why would that be the reason to be negative all of the time, since most things, actually went right?! Don't believe me yet, let's see if some quotes can make the change. 


What do you think? Is happiness a choice? 

You May Also Like

12 interesting thoughts

 1. Wat een mooie blogpost! Tja, is gelukkig zijn een keuze.. Eigenlijk wel ja! Alleen ik zou zelf wat meer van de kleine dingen willen genieten.

  ReplyDelete
 2. Wat een leuke post en ja we moeten genieten van elk moment in ons leven. Je blog is nog steeds super Sanne.xx

  ReplyDelete
 3. Fears are stories we tell ourselves.... love that one. it's so, so true!
  xo
  styleontheside.com

  ReplyDelete
 4. Hele mooie blogpost, die quotes zijn ook heel mooi. Ik vind ook dat je positief moet zijn want happy zijn is veel leuker dan chagrijnig zijn :)

  ReplyDelete
 5. Die lijst is echt heel erg mooi! Ik vind ook dat je geluk zelf moet maken, vooral genieten van alle kleine dingen rondom je :)

  Liefs,
  Maxime

  http://maximetherapie.blogspot.be

  ReplyDelete
 6. Wat een prachtige blog post en eigenlijk net wat ik nodig had op dit moment, heel erg dankjewel <3

  ReplyDelete
 7. Het is jou leven, en je doet er mee wat je wilt. :) Gelukkig zijn heb je zelf in de hand.

  ReplyDelete
 8. Het is zeker een keuze, je moet dingen doen die je zelf leuk vindt en waar je gelukkig van wordt :)

  ReplyDelete