Personal | Taking a little break

by - 1:11 AMKen je dat gevoel, dat het werk zich om je heen zich zo hoog heeft op gestapeld dat je niet meer weet waar je moet beginnen. In mijn geval kun je dit vrij letterlijk nemen, want ik heb zojuist zelfs mijn laptop moeten ontdoen van alle boeken, bladen en brieven om er bij te kunnen. Het ergste is, dat de stapel alleen maar lijkt te groeien!

You recognize the moment that your work has stacked itself up all around you and you just don't know where to start. In my case, you can take this very literally. Like right now, when I even had to lift up a ton of stuff just to get to my laptop. The worst part: this pile just seems to grow and grow! 

Ik zal het eerlijk toegeven, ik ben een enorme chaoot, een geordende kamer, planner of agenda is dan ook niet wat je bij mij snel zal aantreffen. Toch kreeg ik het altijd voor elkaar om alles op tijd af te krijgen, om blog, werk en school te combineren. Dit gaat me de laatste tijd een stuk minder goed af. Ik ben er achter gekomen dat ik misschien wel te veel heb gevraagd van mezelf de laatste paar jaar. Naar drie baantjes op een dag? Dat valt wel te regelen! Nog een extra vak erbij? Ach, ik zit toch al 39 uur op school, die drie uurtjes extra zal niemand merken.

I have to admit that I'm enormously chaotic. I'm a huge scatterbrain, I never have a cleaned up room, organized planner or clear calendar. Nevertheless I always succeeded to get my work done on time. Unfortunately, lately I came to the conclusion that I might have asked a little to much of myself the past few years. I always managed to get everything to work out. Having to work three jobs a day? Yes that could work out. Another extra subject, well I'm already 39 hours on school, I will probably not even notice those other three hours. 

Een beetje overoptimistisch? Tsja, dat is wel gebleken. De laatste tijd ben ik nog chaotischer dan normaal, vergeetachtiger en val ik spontaan midden op de dag in slaap. Dit zijn 'kwaaltjes' waar ik al wat langer mee loop, maar nooit echt iets mee heb gedaan. Maar op dit moment denk ik dat ik er juist wel wat aan kan doen. Ik probeer eerder naar bed te gaan, (failure nr.1) gezonder te eten en to do lijstjes bij te houden met dingen die ik echt moet doen. Ook besteed ik de laatste tijd iedere zaterdag aan het voorbereiden voor de toetsweek samen met een vriendin.

Well, guess what? My body did notice, because lately, I've been falling a sleep everywhere for no reason. I've been more chaotic than ever before and I'm not even sure what's worth it anymore. I now realize that I have to make some changes. Omdat ik nu zoveel tijd aan het besteden ben om alles weer op de rit te krijgen moet ik wel tijd korten op iets anders. Het kost me veel moeite om dit te zeggen, maar ik ga niet meer dagelijks bloggen. Althans, tot dat ik weer bij loop met school en me weer wat beter voel. Stoppen met schrijven is gewoon geen optie, want ik zou dan helemaal knettergek worden. Maar ik wil jullie ook geen half werk voorschotelen. Daarom denk ik dat het beter is, als ik om de dag een artikel online ga plaatsen.

Because I'm currently spending so much time to get everything back on track, I have to shorten my time on something else. I don't like to say this, but I'm not going to be blogging daily anymore. At least, until I feel a little better and school is going well again. And don't worry, completely stopping with blogging is out of the picture! I could not imagine me without writing, I think I would turn insane! On the other hand, I prefere quality over quantity, therefore, I think it's better to blog every other day. To give myself a day of rest and open my mind for new idea's.

Do you have any tips for getting back or staying on track? And have you ever been in such a situation and how did you deal with it? 

You May Also Like

6 interesting thoughts

 1. I hope you get all done soon! So then you'll be back in no time :)

  ReplyDelete
 2. Hoi,

  Leuke blog heb je!
  Zou je even mijn laatste blogpost willen lezen, je zou me er heel erg mee helpen!
  Ik volg je alvast op bloglovin!
  Succes nog!

  ReplyDelete
 3. Wat is jouw header trouwens leuk!

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie foto van die hond! Ik had er ook zo ééntje.

  ReplyDelete
 5. Doe lekker rustig aan! niks mis mee. :)

  ReplyDelete