Trend Alert: Crosses

by - 12:30 PM

Cross Tops


Crosses are seen a lot more on the streets these days and their not just worn by Christians. In the last few months wearing a cross has become a real fashion statement. Crosses are seen everywhere, not only on the runway, but also in the regular stores like H&M, primark, Bershka and Zara. The whole fashion industry has obediently followed the trend and to be honest, I myself also collected a few cross items!Kruisjes zie je steeds meer terug komen in het straatbeeld en niet alleen bij christenen. In de laatste paar maanden is het dragen van een kruisje een echt 'fashion statement' geworden. Kruisjes zie je overal terug, niet alleen op de catwalk, maar ook de voor ons bereikbare winkels wordt deze trend verkocht. Denk bijvoorbeeld aan de H&M,de primark, de bershka en de zara, ook alle grote modeketens volgen braaf de trend en om heel eerlijk te zijn, heb ik zelf ook al de nodige cross items verzameld!Cross JewellerySo I already own some earrings, a necklace and a tank top. But for me it is not really about the faith in god, since I am not a Christian. For me the cross is just a nice print, not too overwhelming, but it clearly adds something to the item, which the fashion industry has obviously noticed. What I'm wondering about is whether it's not disruptive for the Christian people to see that the cross is slowly changed from a, for them, very important symbol to a fashion statement. What do you think? And would you wear cross items?

Zo heb ik onder andere al oorbellen, kettinkjes en een topje. Voor mij gaat het echter niet zo zeer om het geloof, ik ben namelijk niet christelijk, maar meer om de mooie vorm van het kruis. Het kruisje is gewoon een leuke print, niet te druk, maar toch voegt het duidelijk iets aan het item toe en dat heeft de mode industrie inmiddels ook al goed door! Wat ik me wel afvraag is of het voor de christelijke mensen niet storend is, dat door kruisje langzaam wordt veranderd van een, voor hun, erg belangrijk symbool, in een fashion statement. Wat denk jij? En draag jij zelf wel eens items met een kruisje?


Would you wear the cross trend? 

Picture source: the collages are selfmade with polyvore,  the pictures are from weheartit. 

You May Also Like

14 interesting thoughts

 1. Ik vind de 'kruisjes' trend heel erg leuk! Ik ben niet christelijk, maar ik vind het net zoals jou een leuke print, die wat leuks aan je outfit toevoegt. Ik heb een trui, top, ketting en oorbellen, dat lijkt zo best veel haha!

  ReplyDelete
 2. Ik heb een armbandje en een ring met een kruisje... Ik kan wel zeggen dat ik het een leuke trend vind.

  ReplyDelete
 3. Ik vind het in sieraden en tops echt heel leuk!

  ReplyDelete
 4. Ik vind cross sieraden erg leuk!

  ReplyDelete
 5. Ik vind het echt een hele leuke trend!

  ReplyDelete
 6. Ik vind het een leuke trend. Ik ben zelf wel christelijk maar het maakt mij niet zoveel uit ofzo maar ik kan me best voorstellen dat dit voor sommige mensen als niet leuk word beschouwd. Ik ben trouwens blij met de kruisjes ketting die in de goodiebag zat zondag :-)

  Liefs, Esmée

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik ben er ook super blij mee! Hij is echt fijn te combineren :) xx

   Delete
 7. Armbandjes heb ik al, ik wil heel graag nog een shirt met een kruis! X

  ReplyDelete
 8. Ik draag niet echt veel met kruisjes maar ik vind ze wel helemaal leuk :D

  ReplyDelete
 9. Ik betrap me er zelf op dat ik er ook wel echt weg van ben .. vooral in sieraden!

  Neem ook eens een kijkje op mijn blog als je wilt ;)

  www.village-fashionista.com

  xx

  ReplyDelete