Let's make some memories

by - 5:28 PMThe shape of the book might make you think of a small Bible, but this little book certainly is not. I'm talking about the newest addition to my bookshelf: the Q&A a day. A booklet many bloggers have written about, a journal in which you answer a question every single day for five years. So that when you look back after five years, you can read how your  opinion has changed over the years.

Door de vorm doet het je misschien denken aan een klein Bijbeltje, maar dat is het zeker niet. Ik heb het over de nieuwste aanwinst op mijn boekenplank: de Q&A a day. Een boekje waar al menig blogger over geschreven heeft, een dagboek waarin je vijf jaar lang iedere dag een vraag beantwoord. Zo kun je later terug lezen hoe je mening veranderd is in de loop der jaren.


I secretly already named it in my article about my resolutions for 2013. Because yes, to be honest, I've never completed a diary. Let alone a diary you have to maintain for five years! Still, I think it will be worth it. It makes you think and stimulates your creativity and because you only have limited space, you are also also withhold to write a whole story down. In this way you will learn how to summarize your thoughts in a single sentence.

Ik benoemde hem al stiekem in mijn artikel over mijn goede voornemens van 2013. Want ja, om heel eerlijk te zijn, heb ik nog nooit een dagboek uitgeschreven. Laat staan een dagboek wat je vijf jaar lang moet volhouden. Toch denk ik dat het het zeker waard zal zijn om het bij te houden. Het zet je aan het denken en stimuleert je creativiteit en doordat je maar beperkte ruimte hebt, behoud het je er ook van om een heel verhaal neer te pennen. Je leert op deze manier dus ook je gedachten samen te vatten in een enkele zin.Of course I am only a starting Q&A'er and I can not say whether this book is easy to sustain. However, I started this journal very positively, because besides learning to summarize your thoughts, the small space is also good for something else: it contraceptives you to spend too much time in your diary! Some questions are fairly superficial and other questions are a bit deeper, but this is what keeps the book fun and innovative. I hope that I maintain answering a question daily, so that I have something to look back at in five years.

Natuurlijk ben ik nog maar een startende Q&A'er en kan ik nog niet zeggen of dit boekje vol te houden is. Echter ben ik positief in dit nieuwe dagboek gestart, want naast het leren samenvatten van je gedachtes is de kleine ruimte voor tekst ook nog goed voor iets anders: het behoed je ervan te veel tijd te spenderen in je dagboek! Sommige vragen zijn vrij oppervlakkig en andere vragen zijn juist weer wat dieper, maar dit houd het boekje leuk en vernieuwend. Ik hoop in ieder geval dat ik het volhoudt om elke dag een vraag te beantwoorden, zodat ik over vijf jaar terug kan kijken.

Have you ever completed a diary? 

Dutch-Beauty is on:
FacebookBloglovin Twitter

You May Also Like

21 interesting thoughts

 1. Wat een geweldig boek! DIE WIL IK <3

  ReplyDelete
 2. Waar kan je hem kopen?
  Echt leuk boek,maaar 5jaar? Euh..dat weet ik niet zo goed hoor:)
  Ik ben echt benieuwd,kun je na 1 jaar zeggen op je blog als je het leuk vind? Of dat je het volhoud?
  Succes Sanne,lijkt me leuk!

  Xx Mo Xx
  movuitton.blogspot.be

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb hem bij bol.com gekocht, daar is hij €15 (:
   Ja, die 5 jaar dat sprak mij ook wel een beetje tegen, maar hij is echt leuk! Ik zal tussen door nog wel een Q&A update gaan houden! (:

   Liefs! xx Sanne

   Delete
 3. hij staat al heel lang bovenaan op mn wishlist hihi! xx

  ReplyDelete
 4. Ziet er erg leuk uit! Ik denk alleen dat als ik hem zelf heb ik er de eerste paar dagen heel fanatiek mee zal zijn, maar hem daarna totaal vergeet...

  ReplyDelete
 5. Echt een leuk boekje!

  ReplyDelete
 6. Ik vind dat echt zo'n tof boekje! Ik zou het zelf alleen snel weer vergeten denk ik, 5 jaar is wel erg lang!

  ReplyDelete
 7. Hij ziet er al erg leuk uit het lijkt me ook leuk om het dan over 5 jaar terug te lezen.

  ReplyDelete
 8. Wat gaaf! Ik wist niet dat dit ook bestond haha.

  Ik ga 7 januari mijn One Line A Day ophalen in de winkel in Engeland, maar ik heb wel alvast van 1 en 2 januari mijn one-lines-a-day geschreven zodat het boekje precies mooi op 1 januari begint :)

  X Rosanne | http://giventothewild.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat leuk! Over de one line a day heb ik ook veel gehoord, die lijkt me ook echt super! Ik ben benieuwd of we het volhouden haha :) xxx

   Delete
 9. Ooh, die lijkt me superleuk! :) Misschien voor mijn verjaardag vragen en vanaf dan bijhouden. Echt heel mooi boekje en ik hoop dat jet het volhoud! Nog bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik volg je! Liefs

  ReplyDelete
 10. wat een mooi boek! heel leuk als je dat écht 5 jaar vol kunt houden. Ik heb een one-line-a-day boekje van 3 jaar, maar helaas missen er heel veel dagen hihi.

  liefs
  http://annikafotografie.blogspot.nl/

  ReplyDelete
 11. Wat een tof boek! Al zou ik dit nooit vol kunnen houden :( x

  ReplyDelete
 12. Een heel mooi boek, met die gouden randjes van de pagina's!
  Ook een heel mooi blog!
  X Lieze

  www.OzoHip.wordpress.com

  ReplyDelete
 13. Wauw leuk! Wil er ook een haha!
  Love, Marloes.

  ReplyDelete
 14. Super leuk! Lijkt me echt fantastisch om terug te lezen! x

  ReplyDelete
 15. Wauw. Ik vind 'm echt prachtig. Mooie kaft ook (:

  ReplyDelete
 16. Gaaf! Ik heb een 'one line a day - a five year memory book' & daar ben ik nu met mijn tweede jaar mee begonnen. Het is leuk om het resultaat te zien en te zien wat ik vorig jaar op deze dag heb gedaan!

  ReplyDelete