Mega Review of Farmaline

by - 10:51 PM


Today I have a big big review for you guys! The online pharmacy has send me some great products which I can't wait to show you. I'm super excited, so let's get started. 


Before we begin I want to tell you that I'm going to do this review in dutch, since it's a Dutch/Belgian pharmacy. But if you're from another country and still want to read it, you can use the translate button in the sidebar on the right of course! 

Vandaag heb ik een stapelreview voor jullie. Van de online apotheek farmaline.nl kreeg ik wat leuke producten opgestuurd en die wil ik vandaag even aan jullie laten zien. 

Van het merk Avene had ik al vaker gehoord, maar om de een of andere reden heb ik er nog nooit iets van gebruikt. Toch hebben deze producten me stiekem wel overgehaald. Laten we maar snel overgaan naar de reviews!
 

Avène Cleanance Reinigende Gel


Farmaline over dit product: Verwijdert onzuiverheden en overtollig talg. De combinatie van seborugelerende en antibacteriële bestanddelen verwijdert doeltreffend onzuiverheden en overtoliige talg, met respect voor het evenwicht van de huid. Wordt met water afgespoeld - zeepvrij.

Wat ik erg fijn vind aan dit product is dat het zeepvrij is. Dit is zo veel zachter voor de huid en dat merk je direct. Mijn huid reageert niet geirriteerd en ondanks er geen zeep in zit gaat de make-up er zonder veel moeite af. Ondanks ik normaliter geen grote fan ben van gel cleansers vind ik deze wel erg fijn!


Avène Hydrance Optimale Légère 


Farmaline over dit product: De Laboratoires Dermatologiques Avène hebben onderzoek gedaan naar het perfecte hydratatiemodel van het oog om een formule uit te werken die en nog krachtiger hydratatiesysteem garandeert voor de gevoelige huid. Resultaat: de huid is niet alleen sneller gehydrateerd, de hydratatie blijft ook maximaal behouden. De huid voelt bijzonder comfortabel aan.
Hydrance OPTIMALE Légère, een niet-vette vloeibare emulsie die de huid soepel en mat maakt.

Een lekkere creme die ik graag gebruik voor op mijn gezicht. Zeker rondom mijn ogen, waar mijn huid het gevoeligst is, heb ik vaak last van droge plekjes en deze creme werkt daar prima.

Dan heb ik twee producten van Roc getest: een scrub en een zonnebrand creme. Lekkere zomerse producten, die ik waarschijnlijk veel ga gebruiken op vakantie in Frankrijk. Ik ben erg benieuwd!  Roc Soleil Protexion Bodymilk IP50


Een fijne zonnebrand, al zal ik in ons kikkerlandje toch al niet zo snel verbranden, toch is het altijd goed jezelf te beschermen tegen de zon. Deze creme smeert fijn uit en trekt snel in, wat ook erg fijn is aan deze creme is dat hij niet zichtbaar is op de huid. Deze zonnebrand gaat dan ook zeker mee in mijn koffer naar Frankrijk!

Roc Gommage Zacht 


Farmaline over dit product: Een zachte reiniging dankzij exfoliërende microbolletjes die uw huid laten stralen. Uw huid is perfect gereinigd, soepel, zacht en straalt.

Een erg lekkere scrub, met een heerlijke geur: lekker zoet, een beetje perzik achtig. De scrub is vrij mild, al zitten er wel een paar grotere scrubdeeltjes in. Deze scrub zal ik het meest gebruiken op mijn T-zone. Dan twee producten voor het haar: een shampoo en een conditioner. Vooral dat laatste ben ik erg benieuwd naar. Conditioners zijn, met mijn droge haar, toch niet meer uit mijn douche routine weg te denken.

Rene Furterer Carthame Creme 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; de conditioner. Het product ruikt en voelt als een typisch hotel product, voor veel mensen kan dat natuurlijk direct een gevoel van luxe geven, maar ik wordt er niet in definitie wild van. Verder is het een prima product, maar je moet wel oppassen dat je niet te veel gebruikt, want zelfs mijn haar, wordt hier snel vet van. Een erg goed product dus als je erg droog haar hebt. 


Rene Furterer Karité Intens Voedende Shampoo


Farmaline over dit product: De kostbare, romige Karité intens voedende shampoo geeft zelfs het allerdroogste haar nieuw leven dankzij Karité, een mythische natuurlijk bestanddeel met weergaloze voedende eigenschappen. Deze shampoo is een technologisch pareltje met 12% voedende oliën, dat met zijn heerlijke textuur de hoofdhuid en het haar intensief voedt.

Dan de shampoo, een prima shampoo. Hij verzwaart mijn haar niet en geeft het een mooie glans. 
  


Farmaline over dit product: Op het snijvlak van innovatie, heeft Bioderma Sensibio micellaire oplossingen. Speciaal samengesteld voor de gevoelige, normale tot droge huid, de Sensibio H2O micelaire oplossing reinigt zacht het gezicht en ogen. Het verwijdert waterbestendige make-up. De micellen in haar formule zorgt voor effectieve micro-emulgeren onzuiverheden met behoud van evenwicht van de huid (zeep-vrij, fysiologische pH). Kalmerend en bestrijding van de congestie actieve ingrediënten voorkomen het gevoel van irritatie vaak veroorzaakt door reiniging. Sensibio H2O staat garant voor een uitstekende huid en oculaire tolerantie (getest onder oogheelkundig toezicht).

Dit product heeft me ook erg (positief) verrast: het prikt niet, het geeft mijn gezicht geen rode kleur en het werkt snel en gemakkelijk. Het enige wat je nog nodig hebt zijn watjes of natuurlijk een washand. Wat ik ook erg prettig vind is dat je dit product niet hoeft af te wassen, ideaal voor tijdens het uitgaan als je net iets meer nodig hebt dan reinigings doekjes. 


Vichy Aqualia Thermal Rijke Crème 

Farmaline over dit product: Zeer gedehydrateerde huid.Vangt en fixeert water in de kern van de cel. Geeft zachtheid en elasticiteit aan de huid terug. Na 24 uur is de huid soepel en elastisch. De huid voelt opnieuw glad en zacht aan. Bij dagelijks gebruik neemt het trekkerige gevoel beduidend af. De fijne en zeer frisse textuur van Thermal smeert goed uit en zorgt voor een directe opname, zonder plakkerig of vet effect.

Een creme die de huid voor 24 uur soepel moet houden? Ik ben benieuwd! Als ik de creme op mijn gezicht aanbreng merk ik direct dat het een erg rijke creme is, het trekkerige, droge gevoel is dan ook direct verdwenen. De creme is niet erg dik, smeert goed uit en trekt vrij snel in de huid. Ik ben erg tevreden over dit product. Of de creme de huid 24 uur soepel houdt? Dat denk ik niet. Maar dat je hem lang blijft voelen: dat zeker. Al met al vind ik het daarom ook een erg fijne creme. 

La Roche Posay Toleriane Dermo - Reinigend 

Nog een reinigings product, dit keer een in creme vorm. Zelf houd ik meer van reinigings cremes, dan van reinigings jells en ik ben dan ook erg blij met dit product. Het is erg zacht voor het gezicht en het prikt totaal niet. Ook is mijn make-up er in een keer af. Dit is een aanrader! 
Nuxe 3 Rozen Mild Zuiverend Reinigend Maske

Farmaline over dit product: Van nature doeltreffend. Dit Zuiverende Masker verheldert de teint en zuivert de huid diepgaand. Een kostbare weldaad voor mijn huid. Een zachte en romige crème om de huidkorrel in zachtheid te zuiveren en aan te halen. Het Zuiverende Masker verheldert de teint en zuivert de huid diepgaand (Rozemarijnwater). Het reinigt grondig, haalt de poriën weer aan en matteert (Koaline, Rijstpoeder). De huid is gekalmeerd en verzacht (Bloemenwater van Damascena Rozenblaadjes, Allantoïne).


Jammergenoeg ben ik niet zo te spreken over dit product, mijn huid reageerde namelijk met een sterk branderig gevoel en een rode huid als gevolg. Een alergische reactie zou ik het niet durven noemen, maar mijn huid is duidelijk niet blij met dit product. Ondanks dat doet het wel zijn werk. Mijn meeeters zijn zichtbaar verminderd en mijn huid voelt, nadat de roodheid is weggetrokken, zacht aan. 

Bioderma Hydrabio Serum Hydraterend

Farmaline over dit product: Hypo-allergeen.  Geconcentreerd serum genereert direct intense met Aquagenium ® voor de droge tot zeer droge, gevoelige en vochtarme huid. Met de langdurige hydratatie van de bovenste lagen van de opperhuid, herwint de huid haar comfort, flexibiliteit en gloed. Gepatenteerde Aquagenium ® biologische complex bevordert de cellulaire mogelijkheden, retrainen om te genereren in diepte, en om te vergrendelen op het oppervlak, het essentieel vocht voor de balans. Hypo-allergeen en niet-comedogeen. Instant intense hydratatie en comfort. Herstelt de huid zijn soepelheid, zachtheid en glans. Maakt de huid weer gehydrateerd. Niet-comedogeen. 


Een lekker serum, prima om iedere dag te gebruiken. Hij maakt de huid zacht en soepel en de huid voelt ook erg 'gevoed' aan. Zeker na het douchen is dit serum erg welkom


Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik groot thee liefhebber ben, natuurlijk was ik dan ook erg benieuwd naar de thee zakjes van Aboca. Naast de leuke smaken schijnen die namelijk ook een bepaalde werking op het lichaam te hebben. Ik heb het 'fisodepur' theezakje geprobeerd. Deze heeft als werking de natuurlijke zuivering van het lichaam te stimuleren. Dat klinkt natuurlijk erg goed, niet? 
Farmaline over dit product: Fisiodepur kruideninfusie stimuleert de natuurlijke zuivering van het lichaam en kan een nuttige bijdrage leveren aan het welzijn van het lichaam dankzij kruiden die verrijkt zijn met gevriesdroogde bladgel van aloë vera. De bijzondere en innovatieve formule van Fisiodepur kruidenthee wordt gekenmerkt door planten met een bittere/zuiverende werking zoals grote klit, Java-thee en artisjok samen met de antioxidant eigenschappen van rooibos (Afrikaanse rode thee). De werkzaamheid van het product wordt compleet gemaakt door gevriesdroogde bladgel van aloë vera met een hoge concentratie en zuiverheid. Eén filterzakje bevat werkzame stoffen die oorspronkelijk in 4 g verse gel zitten. Het zouthout, de venkel en de steranijs geven de kruideninfusie ook zonder de toevoeging van suiker een heerlijke smaak.

De smaken die het meest naar voren komen zijn zouthout en rooibos, twee theesoorten die ik persoonlijk erg lekker vind, maar je moet hier wel van houden. Ja, deze thee zou ik best vaker willen drinken. 

Hebben jullie wel eens iets van farmaline geprobeerd? 

Much love!xxx Sanne

You May Also Like

0 interesting thoughts